Älskar, Älskar inte våren 2024

Parterapeut i tv-serien ”Älskar, Älskar inte” på discovery+

Som en erfaren parterapeut är jag alltid fascinerad av berättelser om kärlek och relationer och hur olika par hanterar utmaningar och glädjeämnen i sina förhållanden. Därför var det mycket roligt att få vara med i tv-programmet ”Älskar, älskar inte” och ha parsamtal. Kommunikationen, kulturella skillnader, ärlighet och sårbarhet var några av de ämnen som vi lyfte under samtalet tillsammans.

Älskar, älskar inte började sändas på SVT under 2017, men sänds nu på Kanal 5 och discovery+ och sätter fokus på fyra olika par med olika åldrar och livssituationer. Varje avsnitt ägnas åt att utforska en av dessa par och de unika utmaningar och glädjeämnen de möter i sina relationer. Serien ger en djupgående inblick i de komplexa och ibland kaotiska aspekterna av romantiska förhållanden.

I programmet berör man flera teman som är relevanta för dagens relationer, vilket gör det än mer fascinerande för en parterapeut som jag själv att få vara en del av detta. Genom att följa dessa fyra par får vi möjlighet att dyka djupt in i deras känslomässiga världar och förstå de komplexa dynamikerna som påverkar deras förhållanden.

”Älskar, älskar inte” erbjuder underhållning, men också en möjlighet att reflektera över våra egna relationer och hur vi kan hantera dem.